BAUCKHOF / ОРГАНСКА СМЕСА ЗА ,,MOLE CAKE" ТОРТА - 350 ГР.

455 МКД

Цена со 10% ДДВ.


Баркод: 4015637013268

Coming soon

Сакате да бидете известени кога овој продукт ќе биде достапен?

Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.


Бесплатна достава над 950 ден.

Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!

Време на испорака: 1-2 работни дена

  • Тип на производ - Смеса
  • Сертификати - European Union Organic Certification , Vegan
  • Брендови - Bauckhof
  • Наменето за - Десерт
  • Дополнителни информации - Без глутен
Со оваа органска смеса за подготовка на Mole Cake торта на Bauchof ќе добиете торта со форма која потсетува на купола. Сепак, главната одлика на оваа чоколадна торта е што има одличен вкус и брзо се подготвува. Можете да ја подготвите и во веганска верзија. Со вкусен крем и збогатена со овошје по потреба, оваа торта е нешто многу посебно. И, се разбира, како производ со Demeter квалитет, оваа органска смеса не содржи вештачки вкусови или засилувачи на вкусот.



- Погодна за вегани

- Погодна за вегетаријанци

- Не содржи лактоза

- За брза и лесна подготовка

- Стандарди за квалитет: Demeter, органско лого на ЕУ



Начин на подготовка:

За 1 калап за торти со стега (ø 25 cm).

Додадете ги следните состојки:

- За основата за торта: 2 јајца, 75 g мек путер, 75 ml млеко

- За преливот: 600 ml крем за готвење (хопла), 100 ml млеко

Дополнително како овошје за филот: на пример 400 g јагоди или 3 банани.



1. Загрејте ја рерната на 175 °C (горна/долна топлина) и покријте го калапот за торти со стега (ø 25 cm) со хартија за печење.

2. Додадете ја смесата за печење на тестото во сад. Додадете ги јајцата, путерот и млекото и матете со рачен миксер додека смесата не се изедначи. Истурете го тестото во калапот за торти со стега, измазнете го и ставете го калапот во загреана рерна на средната решетка. Печете приближно 25 минути. Оставете го колачот целосно да се излади.

3. Отстранете ја хартијата за печење и ставете ја основата на тортата на чинија за торта, а потоа извадете ја тортата приближно 0,5 - 1 cm со лажица, оставајќи граница од 1-2 cm. Основата на тортата покријте ја со саканото овошје, на пример јагоди или банани.

4. Во голем, висок сад за матење додадете ги кремот за готвење (хопла) и млекото (внимавајте бидејќи смесата може да се распрсне) и матете со рачен миксер кратко на најмала, а потоа на најголема брзина. Полека сипете ја смесата за преливот. Кога кремот ќе добие конзистентност да може да се намачка, тогаш е спремен за нанесување.

5. Додадете го кремот на подлогата покриена со овошје. 

6. Оставете ја тортата во фрижидер најмалку 2 часа пред да ја послужите.


Наш совет: Парчињата полесно се сечат ако претходно го натопите ножот во топла вода.



Веганска подготовка:

Додадете ги следните состојки:

За основата на тортата: 150 g зрели, испасирани банани, 50 g мек маргарин, 75 ml растително млеко

За преливот: 500 ml растителен јогурт, 150 g веганско крем сирење

Дополнително како овошје за филот: на пример 400 g јагоди или 3 банани.

За веганска подготовка измешајте ја смесата за печење за тестото со бананата, маргаринот и растителното млеко за да ја добиете основата на тортата, додека за преливот измешајте ги растителниот јогурт и веганското крем сирење. Потоа продолжете како што е наведено погоре во рецептот.



Рецепт за подготовка на леб од банана:

Печете ја основата според упатството на пакувањето на плех обложен со хартија за печење. Време за печење 10 минути. Оставете да се излади, па исечете вкрстено. Изронете половина од пандишпанот во сад и оставете го на страна. Преостанатата основа покријте ја со 3 банани исечени на половина по должина. Подгответе го кремот како што е опишано погоре и додадете го врз бананите. Покријте со остатокот од пандишпанот. 



Состав: Сиров шеќер од трска**, брашно од спелта**°, оризов скроб*, пченкарен скроб*, какао со малку маснотии* 5%, прашок за пециво (средство за нараснувањење: натриум хидроген карбонат, закиселувач: монокалиум тартарат, пченкарен скроб*), камена со , ванила *.

*од сертифицирано органско земјоделство

**од биодинамично земјоделство (75%)

°Спелта е вид пченица.

Може да содржи траги од други житарици кои содржат глутен, јаткасти плодови, соја и сусам.



Алергени: Брашно од спелта.



Складирање: Чувајте на ладно и суво место.



Хранливи вредности на 100 g:

Енергија: 1540 kJ/363 kcal

Масти: 1,1 g

од кои заситени: 0,4 g

Јаглехидрати: 81 g

од кои шеќери: 42 g

Растителни влакна: 2,8 g

Протеини: 5,3 g

Сол: 0,78 g

Оставете коментар

Вашиот коментар беше успешно испратен и ќе се прикаже по одобрување

Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!

Поврзани производи

Најгоре